Информации

Политиката го поклопи Судски совет, избрани подобните кадри, за апелација нема договор - нема избор

02.10.2019 14:57:00 Екс претседтелот на ДИК Александар Чичаковски стана управен судија, фаќајќи го последниот воз, само затоа што членката Гордана Спиреска смета дека е добар, не го знае, ама го гледала на телевизијакако ја води ДИК!

Судски совет конечно ќе направи обид за именување претседатели и избор на судии низ Македонија

01.10.2019 22:35:00 По над 5 месечно пробивање на рокот, Судскиот совет конечно ќе направи напор за избор на претседтели на судови во половина судови во Македонија, кои од април функционираат со старите претседатели, но со вд мандат!

Обвинение за Боки, Зоки и Ката според Вилма

29.09.2019 20:28:00 Обвинението за Боки, Зоки и Ката, според информации на Сведок ќе биде поднесено до 10 октомври, со предлог за продолжување на притворот, а судот по предлогот ќе одлучува на 14 октомври, ден пред истек на трите месеци од притворот на Боки Тредичи!

Фаик Арслани: Врховен е блокиран, нема судии, помогнете ни да излеземе од кризата

26.09.2019 23:11:00 Вд претседателот на Врховен, фаик Арслани, бара Судскиот совет да ја зголеми ситематизацијата и да избере нови судии, бидејќи ситуацијата е алармантна, еден судија морал да го стави да одлучува во 4 совети!

ДОДЕКА МАКЕДОНИЈА МУДРУВА ДАЛИ СНИМКИТЕ ЌЕ ВАЖАТ ЗА КАТИЦА ЈАНЕВА И БОКИ 13, ХРВАТСКА „ДОКТОРИРАШЕ“

21.09.2019 16:16:00 Тезат на адвокатката на Јанева дека ќе ги оспорела снимките како докази, е приказна за мали деца! Јанева и СЈО што ги заснова сите обвиненија на вакви снимки, за себе тврди дека не може да важат! А јавниот интерес, владеење на правото и срушеното СЈО

Судија на Врховниот суд добил автомобил како мито за да пресуди во корист на авто куќа од Скопје

19.09.2019 20:31:00 Сопственикот на позната автокуќа од Скопје за „Сведок“ раскажува дека му дале автомобил на судијата на Врховен за да ја прифати нивната ревизија и да го врати предметот на повторно судење...Но, во меѓувреме, се променил Советот во Врховен ....

НИНА ГРУПЕР ВПЛЕТКАНА ВО СКАНДАЛОТ СО 330 ИЛЈАДИ ЕВРА ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

26.08.2019 22:48:00 Новата министерка за финансии Нина Ангеловска стоела зад фирмата која доби 330 илјади евра од Фондот за иновации, но парите не беа исплаѕени поради реакции во јавноста. Со от предлогот за министерка се потврди поврзаноста на партиски кадри со грантов

Објавена снимка како Боки 13 и Зоки Кичеец ги земаат парите од Орце Камчев во случајот „Рекет“

08.08.2019 08:26:00 На снимката која ја објавија медиумите во Италија се гледа броењето на парите, во апоени од по 50 евра и заминувањето на Боки 13 и Зоки Кичеец од куќата на Камчев во скопско Злокуќани. Тие зеле 1,5 милиони евра.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 359 | следна