Истраги

Јанакиески и Јанушев осомничени за 5 мил. евра, во корист на кинеската фирма со набавка на автобуси

11.10.2018 17:35:00

Жарко Луковски од Телеком осомничен за злоупотреба на над 3,5 милиони евра во корист на Бетон

11.10.2018 17:28:00

Груевски, Божиновски, Мисајловски осомничени за префрлање на 30 милиони евра во локални телевизии

11.10.2018 17:14:00

Зоран Ставревски осомничен од СЈО дека и подарил 33 милиони евра за гасоводот на Русија

11.10.2018 17:01:00

Срѓан Керим и Јана Станисављева на распит во СЈО за злоупотребите во МПМ

13.09.2018 11:18:00

Заврши драмата на Финансова, нема притвор за Стефчо Јакимовски, само одземен пасош

08.08.2018 22:33:00

Митко Чафков и другите обвинети за 27 април повторно уапсени - притвор по подигнато обвинение

28.03.2018 02:48:00 Јавното обвинителство во вчера подигнатото обвинение побара судот повторно да им определи мерки притвор или други мерки на претпазливост, и покрај тоа што Врховниот суд вчера им ги укина притворите. Полицијата ги уапси во текот на ноќта.

По налог на три банки, Коле Штерјов и Фиданка Рајевска и пресудиле на обвинителката Раичевиќ

02.02.2018 02:28:00 Фиданка Рајевска, член на Советот на јавни обвинители гласала за неизбор на Лидија Раичевиќ во обвинителството за организиран криминал иако морала да се изземе бидејќи сопругот на Рајевска, директор во НЛБ Тутунска банка е осомничен во истрага.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 95 | следна