Коментар

Трета смена во Судска Железара

02.09.2018 01:16:00 Во последниот петок од месец август, кривичниот и апелациониот суд светеа до доцна вечерта. Во двата суда се судеше на „мускули“. Зошто? На кому му треба насилна правда? Сакајќи да се покаже, судството се закопува се подлабоко. Не со тие куршуми!

Судска хименопластика

02.05.2018 17:49:00 Ако идејата беше да се „закрпи“ судството и тоа да изгледа невино пред налетот на некој нов силувач, тогаш намерата е остварена, донесени се „усогласени“ измени на законите но нема ни „Р“ од реформи на судството. Зошто никму не одговара јако судство?

Заев формираше „Патриотско друштво“ за следење на реформите во судството

28.03.2018 22:38:00 Време е, некој да го замоли премиерот да одмори малку, а потоа Заев, сериозно да размисли каде ја води земјава. Еве, вечерва направил „патриотски чин“ со формирање на Совет за следење на реформите во судството!? Тешко нас со патриоти и предавници!

Гоцо, сега имаш шанса за поправен, биди вистински питбул до крај

30.04.2017 14:14:00 Е сега, Гоцо, мислам дека имаш историска шанса да си вистински „питбул“, а не само тоа да ти биде прекар. Не слушај никого, знај дека Марко Зврлевски уште евентуално еден месец може да биде на таа функција, затоа работи „питбулски“ до крај.

Кого возат Јово Вангеловски и Никола Додевски?

22.03.2017 08:45:00 Претседателот на Врховниот суд и на адвокатската комора разговарале за неправилна примена на тарифникот на адвокати од страна на некои судови? А, заборавивте дека Врховниот донесе заклучок да не им се признаваат трошоци на адвокати од други градови?!

Ау, какво лажење! Кој ги пишува соопштенијата во скопска единица? Тој што им прави „сопки“ на СЈО?!

21.02.2017 23:51:00 Татјана Михајлова, како в.д. претседател на Кривичниот суд вчера лиферуваше соопштение полно со едно 100 чуденки во него, наместо да им даде одговори на новинарите кои ги прави партал. Прашува, зошто распоредот во судот бил вест? Е, зошто де?!

Декласификација на докази или на судии

21.01.2017 14:28:00 Неделава ќе ја паметиме по еден навидум обичен судски предмет, во кој е запретена казна до 5 години, суди судија поединец, но сепак, тоа ќе биде предмет кој може да го ознaчи стартот на декласификација на доказите или на судиите по желба на УБК!

За „кртот“ Сулејманов и другарите му во советот на обвинители

24.06.2016 20:55:00

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 10 | следна