Став

Да, јас сум новинарот што му кажа ПРВ на Никола Груевски дека ќе го осудат за Мерцедесот

28.05.2018 19:48:00 Многу врева се крена по вчерашното интервју на Никола Груевски за Сител, во кое тој кажува дека „искусен новинар прв му кажал дека ќе оди во затвор за набавка на мерцедесот„. Да, јас сум тој што му кажа или што напиша прв јавно дека ќе биде осуден.

Заев не беше ослободен ниту зашто судот се реформирал, ниту зашто немало докази - да не се лажеме!

21.05.2018 22:48:00 По ослободителната пресуда, Зоран Заев повика медиумите кои го следеле судењето да го кажат својот став! Мојот е, дека Заев не беше ослободен ниту зашто немаше докази, ниту зашто судот се реформира, како што тврди, туку з`ш така морало!

Остро „НЕ“ за американскиот план за формирање Судско-медиумски совет

15.04.2018 13:39:00 Треба да и се рече НЕ на оваа иницијатива и да се отфрли на старт, како нефункционална, непотребна, неприменлива за македонски услови и што е најважно, во неа би учествувале или седеле луѓе, кои по природен пат не смеат да се другарчиња или партнери!

Танга пресуда! А, од што заработила Ивона Талевска толку пари?

20.02.2018 04:17:00 Сите се скандализираа од пресудата со која новинарката Ивона Талевска беше осудена условно на две години затвор за даночно затајување. Но, никој не праша, од што ги заработила парите Ивона за кои не платила 45 илјади евра данок?

Та, преку Коле од „колета“ - одговорност мора да има за Штерјов, оти нели не сме сите исти!?

01.02.2018 05:23:00 Штерјов навистина не знае што е судир на интереси или мисли дека цела нација пие нафта? Да биде трагедијата поголема, Штерјов објаснува дека гласал воздржано за изборот на внуката за обвинител, но не ја напуштил седницата бидeјќи ќе немало кворум?!

Скопска единица повторно станува циркуз „Медрано“ - се менуваат само улогите на актерите

18.01.2018 22:57:00 Во целава „Циркуз Медрано“ приказна, најтрезвено постапил некој дежурен обвинител, кој ја советувал полицијата, која била повикана, да им каже да си поднесат приватни тужби Панчевски и Стаменковски па на суд да се докажуваат кој прв почнал.

За додворувачите што не ги сака Зоран Заев и за независните судии од филмовите

24.12.2017 04:33:00 Дали премиерот знае дека во одделот за судење организиран криминал во скопска единица се сменети сите судии, но донесени се судии кои не така наивно имаат врски со Зоан Заев или во одредени случаи против Заев.

Судија Антоанета Димовска со отворено писмо: Зошто молчиме за скандалозниот избор на судии?

24.11.2017 17:36:00

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 20 | следна