Вести

Уапсени 7 лица за сообраќајката кај Ласкарци - газдата на Дурмо Турс и возачот меѓу нив

14.03.2019 12:37:00 Пред судија на претходна постапка ќе бидат изведени 7 лица од компанијата Дурмо Турс. За 6 од нив ОЈО ќе бара притвор. Неисправни кочници и брзина над дозволената - причина за сообраќајката.

АКМИСОТ и одговорноста заглавија во Судски совет- нов состав ќе го разгледува сега

11.02.2019 10:46:00

Распишани огласи за избор на претседатели на половина основни судови и судии за скопска апелација

11.02.2019 10:10:00 Поради изборите, претседатели на судовите нема да може да се избираат до средината на мај оваа година, па најмалку два месеци сите судови ќе бидат раководени од вд претседатели.

Судиите ја тужат државата за надоместоците на плата - 70 тужби само во Скопје

07.02.2019 15:14:00 Најголем број на тужби *70) се поднесени во Основниот суд Скопје 2 во Скопје, кој како надлежен граѓански суд е место за поднесување на тужби на двата основни судови од Скопје, двата управни судови, Апелациониот и Врховниот суд.

Судиите од Кривичен сакаат да бидат „папа над папата“ - ќе бараат толкување за надлежноста на СЈО

05.02.2019 10:19:00

Кривична за „непознати“ министри за труд и директори на ПИОМ за не уплатен придонес на 12.000 луѓе

28.01.2019 14:34:00 Директно им било скратено правото за остварување повисока пензија на 12. 000 идни пензионери. Така, еден осигуреник со просечна плата има изгубено околу 95 илјади денари во период од 2007 до 2018 година.

Во „Монструм“ се слушаат снимки зад затворени врати, Косово молчи за екстрадиција на бегалците

17.01.2019 13:05:00

Во Швајцарија убиен И. Истрефи од Струга, за кого се тврдеше дека го убил Дилавер Боку Леку

27.12.2018 12:24:00 Во мало село во Швајцарија убиен И.Истефи, сопственик на ресторан по потекло од Струга ноќта на Божиќ. Медиумите известуваат дека станува збор за мафијашка пресметка, а убиството е од крвна одмазда поради убиството Дилавер Бојку Леку.

прикажани (од 17 до 24) од вкупно: 380 | претходна | следна