Информации

Правни апсурди: го „отвораат“ Уставен зад затворени врати

16.06.2021 13:39:00 Кацарска ветува дека ќе го отворела Уставниот суд, на трибина организирана од Институтот за човекови права и платена од холандски пари, ама ветувањето е зад затворени врати, без снимање и камер! Транспарентност која „ветува“!

Анонимен судија од скопска апелација, Турчин по националност, ќе биде нов Уставен судија

27.05.2021 18:26:00 Поранешниот секретар на малата рурална општина Центар Жупа, Фатмир Скендер ќе биде нов судија на Уставниот суд, на инсистирање на сегашниот Сали Мурати, кој барал Турчин да го наслеи. Цветанка Иванова и Тања Чачорова се фаворитките на Заев за Уставен

Власта го поклопи Уставниот суд - Добрила Кацарска се самоизбра за претседателка

26.05.2021 15:35:00 Кацарска добила 6 гласа од 9 судии во Уставниот суд. Шестиот, одлучувачки глас е нејзиниот. Има ли конфликт на интерес кога Кацарска или било кој гласа сам за себе да се избере за претседтел? Ќе реагира ли Антикорупциска за конфликт на интерес?

Очите на штедачите од Еуростандард вперени во последната седница на Уставниот суд во овој состав

20.05.2021 12:25:00 Дали во вторник Уставниот суд, на последната седница во овој состав, ќе го укине членот 163 од Законот за банки и ќе ја сруши привилегираната позиција на Фондот за осигурување на штедните влоови прв да се обешети?!

Тепачка во СДС, која „стручна“ да го води Судскиот совет: Дамева или Црвенковска

09.03.2021 10:46:00 Во СДС се води вистинска битка, која од двете„стручни“ соработнички да биде претседателка на Судскиот совет. Весна Дамева или Павлина Црвенковска. Изборот ќе биде во април, со што Судски совет комплетно ќе биде поклопен од политиката.

Во Бугарија фатен Игор Спасов, оосуден за убиството на Мартин Нешковски

01.02.2021 22:37:00 Бугарските власти го уапсиле Игор спасов, осуден за убиството на Мартин Нешковски, попладнето во Софија. Тој користеше прекин поради лекување и избега од Македонија.

БУРИМ СЕЈДИНИ ЛАЖЕ! Бурим дрско лаже! Но, зошто кога на лагата кратки и се нозете?!

17.01.2021 00:52:00 ВоУправен суд настанал хаос по објавување на тексот на СВЕДОК од петокот. По наредба на Бурим Сејдини се бришеле информации од интернет, тој побрза да ја излаже јавноста на телевизија, но зошто лаже јавно кога ова веќе го напишал и пратил до Судски?

СКАНДАЛ ВО УПРАВЕН СУД: ПО ФИОКИ ДРЖЕЛЕ НАД 5.000 ПРЕДМЕТИ И НЕ ГИ ИСПРАЌАЛЕ ПО ЖАЛБА - СУДСКИ СПИЕ

14.01.2021 23:11:00 Од Управниот суд исчезнале цели предмети, а никој не знае како. Откриено е дека 5 илјади предмети не биле доставени по жалба. Застареле и повеќе царински прекршоци. За хаосот во Управен знаел и Судскиот совет, но од таму молчат, не зборуваат за ова.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 382 | следна