Балкан

Судија од БиХ на дисциплинска, затоа што коментирал судски случаи во колумна

28.09.2017 21:44:00 Дисциплинска постапка против судијата на Судот на БиХ е покрената по тужбата поднесена до дисциплинскиот обвинител од страна на Здружението на жртвите и сведоците на геноцид. Претседателот на здружението смета дека Периќ ги поминал црвените линии.

Иво Санадер осуден на 4,5 години затвор за примање мито

07.04.2017 14:37:00

Хашкиот трибунал бара апсење на функционери од партијата на радикалите на Војислав Шешељ

31.03.2017 15:24:00

Тројца министри, 17 пратеници и 16 судии под обвиненија за злоупотреби во Романија

24.02.2017 14:16:00 Тројца министри, 17 пратеници, 16 судии и 20 владини претставници беа под лупа на Романската агенција за борба против корупцијата.

Прво судење во Блеград против злосторствата во Сребреница

07.02.2017 14:15:00 Пред Специјалниот суд во Белград, вчера започна првиот случај, што во врска со масакрот во Сребреница, извршен во 1995 година се суди во Србија, откако судијата го отфрли барањето за повторно одложување на процес.

Бугарската судијка Екатерина Трендафилова претседател на специјалниот суд за Косово во Хаг

14.12.2016 22:24:00 Поранешниот судија на Меѓународниот кривичен суд (МКС), Екатерина Трендафилова, e назначенa за претседател на новиот специјален суд со седиште во Хаг, пред кој ќе им се суди на поранешните борци на Ослободителната војска на Косово (ОВК).

Обвинителството во Хаг бара доживотна казна затвор за Ратко Младиќ

07.12.2016 19:33:00

Српската и албанската мафија се први во Европа, Македонците остануваат обични курири и потрчковци!

11.10.2016 14:29:00

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 17 | следна