Став

НЕ БОЈАНЕ, НЕ БИДУВА ВЕТИНГ КАКОВ ШТО НАЈАВУВАШ, НИ ТРЕБА ЗАКОН ЗА РЕВИЗИЈА НА ИЗБОРОТ НА СУДИИТЕ!

16.09.2020 01:15:00 На Владата и министерот за правда им требале 100 дена за смислување на модел за ветинг на судиите и обвинителите! Не, не треба ветинг, туку закон за ревизија на изборот на судиите од 2000 година наваму.

Драги судии, слободно правете криминал! Судски е тука да ве заштити

02.01.2020 21:48:00 Судскиот совет за оваа 2020 година до судиите испрати јасна порака, наместо честитка: Слободно правете криминал, ние сме тука да ве заштитиме!

Судството комплетно се отвори за американските долари, ама може да го фати промаја

05.11.2019 11:57:00 Здружението на судии две години троши илјадници американски долари за седенки, во наводен Судско медиумски совет за отворено судство, а ефектите повеќе од видливи, новите претседатели храбро се заколнаа и избеаа од новинарите!

Судски совет: Да направиме ајвар и да ставиме корнишони во оцет, па ќе бираме судии

20.09.2019 20:35:00 Судски совет ќе ги „билда“ членовите да мислат како еден и затоа наредниот викенд, колективно ќе прават ајвар во Штип и ќе ставаат корнишони во оцет! Откако ќе завршат со зимница ќе избираат ии судии и претседатели на судови!

Другар Стево, кажи му на Претседателот дека реформи во судството не се прават со партиски кадри

09.07.2019 13:55:00 Другар Стево, Претседателот гледам ја утна работата уште со првиот предлог за член на Судскиот совет. Пренеси му, дека реформи со партиски административци не се прават. А и претседателот нема многу кадри што може да предложи во судството.

Помалку штета ќе има ако се укине СЈО, отколку да остане политички кастрирано по желба на СДС и ВМРО

01.04.2019 00:39:00 СЈО да се укине веднаш и на тој начин да се спаси правната држава! Држава, во која, колку-толку правото нема да зависи од дневните желби на СДС и ВМРО! Зошто би ни било инаку политички кастрирано обвинителство? За пресметки?

За каков рекет, мафијашки работи и криминал во СЈО под палка на Јанева зборува Мицкоски?

14.03.2019 15:15:00 Што сака да ни соопшти христијан Мицкоски со најавите дека во СЈО се работело „мафијашки и криминално“? И дека една телевизија се користела за рекет систем? Ќе има ли на повидок нов скандал во чиј центар ќе биде Катица Јанева?

Укинете го СЈО и не си играјте со Кривичниот законик - срамота е, направивте салата од правото

29.01.2019 14:25:00 Зошто би ни било СЈО, па уште да има целосна автономија со Јанева на чело и мандат од нови 5 години, кога може Заев со неговите „независни вмровци“ секој ден да го менува КЗ и да суди и пресудува преку интервенција на казните!

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 29 | следна