Вести

Плацевите на Водно не биле купени за Груевски, туку Систина да гради дом за стари лица

19.08.2021 21:31:00

Лидија Неделкова замина во историја - и Врховен го потврди нејзиното разрешување

29.06.2021 12:33:00 Екс претседтелката на Врховен конечно е разрешена и правосилно од судија, Врховниот суд со кој таа раководеше и ја одби жалбата и ја потврди одлуката на Судскиот совет за нејзино разрешување.

Уставен суд ја објави одлуката за укинатиот 163 од законот за банки за приоритетна исплата на Фондот

09.06.2021 13:23:00 По објавување на Одлуката на Судот, стечајниот судија, управник и Одборот на доверители треба да преземат мерки за исплата на штедачите и другите доверители чии барања се признати во стечајот на Еуростандард банка.

Уставен го укина членот 163 од Законот за банки - нема приоритет при исплата на Фондот

25.05.2021 12:36:00 Судиите го укинаа членот 163 од Законот за банки кој утврдуваше првенство за наплата на Фондот за осигурување депозити пред штедачите. Иницијатори беа штедачите на Еуростандард Банка која отиде во стечај.

Уставен одлучува дали Фондот за осигурување депозити ќе има приорите во наплата пред штедачите

25.05.2021 05:19:00 Членот 163 од Законот за банки, за кој судот поведе постапка, го става во привилегирана положба Фондот, на кого му е определено право прв да биде исплатен во случај на стечај на банка, решение кое го нема во другите земји..

Заев ги спрема Цветанка Иванова и Тања Чачарова за нови судијки во Уставниот суд- изборот во тајност

21.05.2021 11:43:00 Мандатот на тројца судии на Уставниот суд истекува за една недела, а во Собранието нема никаква постапка за избор. Според информации на Сведок, Заев ги планира Цветанка Иванова и неговата советничка за правда Тања Чачарова Илиевска за нови судијки.

Објавена службената белешка на АНБ, по која на Камчев му е одреден притвор за наводно бегство

06.05.2021 17:40:00 На социјалните мрежи се појави документот на АНБ за наводното бегство на Камчев во Бугарија, кое требало да се случи месец ден пред да биде приведен и притворен. Одбраната реагира и соопштува дека поднела кривични за АНБ, обвинителката и судиите.

Короната го затвора Уставниот суд - поради заболен судија, судиите ќе седат дома

25.03.2021 15:58:00 Уставните судии од понеделник нема да работат бидејќи позитивни на Ковид се судија и генералниот секретар. Поради промена на мислење на судија, штедачите на Еуростандард банка гледаат надеж да добијат повеќе пари, Фондот не може да има приоритет!

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 396 | следна