Вести

Хаос во Кривичен - нема судии што можат да му судат на обвинетиот судија од Управен

16.02.2021 14:03:00 Во Кривичниот суд во Скопје не започна судењето против Мустафа Шахини, судија на Управниот суд, зашто немаше втор судија за да се формира Совет. Едниот барал иззземање, другиот бил зафатен, а претседтелот Иван Џолев не нашол трет.

Беса Адеми избрана зза претседателка на Врховниот суд

12.02.2021 11:28:00 Без изненадување, Судски совет ја избра Беса Адеми за претседател на Врховниот суд. Адеми, како што знае да каже сама за себе, стана првата жена Албанка судија во Врховниот суд, а сега и претседателка. Против нејзиниот избор беше само Мирсад Сурои,

ВРХОВНАТА СУДИЈКА ИЛИЕВСКА ГИ ПОБЕДИ НАШИТЕ СУДОВИ - МОЖЕ ДА ОДИ КАЈ СОПРУГОТ СУДИЈА ВО СТРАЗБУР

31.01.2021 13:24:00 Врховната судијка по 4 години судска битка со домашните судови во кои суди и сама, доби правда пред Уставен суд: повредено и е правото на заеднички семеен жиот бидејќи не и дозволиле да живее со сопругот во Стразбур, кој е избран за судија во тој суд

СДС го партизираше Судскиот совет - Претседател ќе се бира само од партиските кадри, а не од судиите

24.01.2021 19:23:00 Киро Здравев е последен претседател на Судски Совет кој доаѓа од редот на судиите. Од април, кога му истекува мандатот, претседтел може да биде член избран од Собранието, или политички претставник. Наместо реформи, законот на СДС донесе партизација.

Разрешена екс в.д. претседателката на Кривичен Татјана Михајлова

20.01.2021 15:33:00 На Судскиот совет му требаа 4 години да ја финишира постапката против Татјана Михајлова, иако екс СЈО му поднесе иницијатива во 2017 година, но тогаш воопшто не се разговарало за вината на Михајлова, туку дали судијката Поп Стефанија одлучила во рок

Кацарска, по номинацијата за Уставен на ручек со колешка и полициски бодигард

29.09.2020 18:02:00

Судски ја вивна Кацарска во Уставен, била најдобра меѓу судиите

29.09.2020 11:13:00 Очекувано, Судскиот совет ја предложи Добрила Кацарска за судија во Уставниот суд. Гласаа сите 12 члена во Советот и никој не се осмели да исфрли друг кандидат, но кога се затворија вратите, членовите ќе се заколеа меѓу себе.

Власта награди судија со позиција во Уставен, Судски совет во вторник ќе го „устоличи“

24.09.2020 14:17:00 Во вторник ќе биде познато името на судијата, миленик на СДСМ, кој че суди во наредните 9 години во Уставниот суд. Тој доаѓа од редот на активните судии во македонското судство.

прикажани (од 9 до 16) од вкупно: 396 | претходна | следна