Вести

Кривична пријава за стечајниот управник Богољуб Макревски, признал непостоечко побарување

31.01.2020 13:10:00 До ОЈО Скопје поднесена е кривична пријава против стечајниот управник Богољуб Макревски, кој признал непостоечко побарување на фирмата КРАТЕР од Илинден, кое се однесува на објект кој се гради на плоштадот во Скопје.

Судот отвори стечај над 1ТВ, телевизијата преку која Боки 13 вршел рекет

30.01.2020 11:15:00 Привремениот стечаен управник Ацо петров констатирал голема задолженост, кредити и заеми кои не биле вратени, неплатен ДДВ и други даноци на државата од 1ТВ и таа замина под стечај, а од ноември останала и без дозвола што ја одзела АВМУ.

Кадарот на ДУИ избран во Судски совет, ни збор за повлечениот кандидат кој доби 190 гласа

22.01.2020 19:07:00 Очекувано, Ханиф Зендели е нов член на судскиот совет, соопшти доцна попладнево Комисијата. Судијата Артан Лимани кој се повлече, ги добил гласовите на 190 судии. Може ли ова гласање да биде валидно?

Скандал во изборот за член на Судски совет: еден кандидат се повлекол под притисок, а го гласаа

22.01.2020 14:46:00 Судиите не веруваат дека нивниот колега Артан Лимани се повлекол доброволно, туку дека бил притиснат да се повлече во корист на судијата од Гостивар и на тој начин ДУИ да има комплетна контрола врз членовите Албанци во Судски. Судиите гласаа за Артан

Почина кичевскиот судија Драги Билески, лустриран по нарачка

15.01.2020 13:39:00

Во судски „шашардисани“ од апсењето на Теофиловски, не знаат ни кој им се заколнал

30.12.2019 13:55:00

МВР го бара Теофиловски од Судски, тој наводно е во Белград, одложена и седницата за избор на судии

30.12.2019 13:20:00 „зетот на Сашка“, и член на Судскиот Совет зоран теофиловски се бара по наредба на ИЈО за гонење организиран криминал за незаконска приватизација на земјиште! тој наводно заминал за Белград. Приведени и вработени во општина Тетово.

Владимир Панчевски не дојде на судење во Велес, за следното полиција ќе му ја носи поканата

21.10.2019 12:26:00 Откако не се појави ни Панчевски, ниту неговите адвокати, судот за следното судење со полиција ќе се обиде да му го достави обвинението за злоупотреби на АКМИС системот и местење предмети кај судии.

прикажани (од 17 до 24) од вкупно: 396 | претходна | следна